Hoe het werkt

Met de doe-het-zelf formule kan je onze games spelen waar en wanneer je wil, en dit tegen een lage prijs. Een groepsactiviteit was nog nooit zo leuk én betaalbaar! Wij hebben de game helemaal voor je klaargemaakt, je hebt er geen voorbereidingswerk aan. Gewoon naar buiten gaan en spelen maar!

Download de app, maak je PlayZone account aan, koop een spel aan en start!


Download de app

Je kan de apps gratis downloaden op je toestel op Google Play (voor Android) of de App Store(voor iOS). Een versie voor Windows phone is nog niet beschikbaar.

Download hier de apps:

Maak een PlayZone account aan

Op deze website en in de app kan je gratis een spelersaccount aanmaken. Daarmee kan je inloggen in de app om te spelen.

Per team dat gaat spelen, heb je een verschillende account nodig. Speel je bijvoorbeeld Super Cops met 4 teams, dan heb je vier toestellen nodig en een verschillende account voor elk team. Elke account vertegenwoordigt 1 team dat aan het spel deelneemt.


Koop een spel aan

Om een spel te kunnen spelen, moet je er eerst eentje aankopen. Dat kan op deze website of in de app. Log in met je PlayZone account en je kan de aankoop doen. Het maakt geen verschil op je dit ruim op voorhand doet of net voor het spel. Je aankoop blijft onbeperkt geldig en dit tot je het spel start.

Een spelletje Super Cops heeft een vaste prijs voor de hele groep samen (tot maximum 18 spelers).

Op deze website vind je een overzicht van de bestaande spelthema’s en hun kostprijs.


Start het spel

Start het spel wanneer je met de groep op de plaats staat waar je wil spelen. Als je nog geen spel hebt aangekocht, kan je dit nog altijd doen in de app zelf. Heb je al vooraf een spel aangekocht, dan zal je na het inloggen merken dat er een spel voor je klaar staat. Laat de verschillende teams inloggen. De andere teams zullen jouw naam zien verschijnen op hun scherm en kunnen zo meespelen met de game die je hebt aangekocht.

Druk op 'Start' om de gangster te laten vertrekken in Super Cops. We wensen je veel plezier met het spel!

Zo begin je eraan

Deel je groep op in teams

Bij Super Cops heb je minstens 3 teams nodig: een gangster team en 2 politieteams. Wij raden aan om deze teams tussen 1 en 3 spelers groot te maken. Je kan met maximum 5 agententeams jacht maken op het gangsterteam. Dit betekent dat je in 1 spel met 18 spelers kan spelen.

Ben je met 10 bijvoorbeeld, dan kan je er voor kiezen om met 2 teams van 2 en 2 teams van 3 te spelen. Ben je met meer dan 18, dan kan je twee games simultaan spelen.

Operation Freddy en Team Me Up kan je met 1 team (allemaal samen) spelen als je met minder dan 7 bent. Of je kan de hele groep opdelen in 2 of meer teams van minstens 2 en maximum 6 spelers.


Creëer de PlayZone accounts en koop het spel aan

Voor elk team dat aan het spel zal deelnemen, heb je een verschillende PlayZone account nodig. Die kan je vooraf aanmaken of op de dag van het spel.

Op de ‘Hoe het werkt’ pagina lees je hoe je een spelers account aanmaakt en hoe je een spel kan aankopen. Deze aankoop doe je het best voor het spel. Zo ben je zeker dat alles klaar staat als de hele groep samenkomt om aan het spel te beginnen.


Zorg voor 1 toestel per team

Je hebt 1 toestel nodig per team dat aan het spel deelneemt. Meer over de toestellen, vind je op de ‘Toestellen’ pagina. Heel belangrijk is dat je op de dag van het spel de toestellen 100% oplaadt voor de start.

Je wint bij de start van het spel wat tijd als je de eigenaars van deze toestellen vraagt om vooraf de app te downloaden op de app store, een account aan te maken en eens in te loggen in het spel.

Zo staat alles klaar om er meteen in te vliegen!


Neem de spelregels door

Duid iemand aan die de spelregels zal doornemen en uitleggen aan de groep. Bij de registratie op de PlayZone, krijg je een handleiding toegestuurd. Daarin vind je ook alle spelregels terug. Je vindt van Super Cops ook een video handleiding terug op ons Vimeo-kanaal.

Je kan de spelregels en handleidingen hier doornemen en downloaden:


Spelen maar!

Nu ben je klaar om aan het spel te beginnen. Trek naar de startplaats die je voor ogen hebt. Je kiest het best een aangenaam spelgebied zonder al te veel verkeer. Op de veelgestelde vragen pagina geven we je enkele tips voor het kiezen van een goede spelzone.

In Super Cops zal de app automatisch een gebied van 800x800m om je startpositie heen maken. Je kan dit spelgebied nog wat verplaatsen als je wilt.

In Operation Freddy en Team Me Up kan je kiezen voor een spelscenario dat je gelijk waar in de wereld kan opstarten. De app gaat dan, net zoals bij Super Cops, automatisch een spelroute aanmaken om je startpositie heen. Of je kan kiezen voor een spelscenario dat je alleen maar kan spelen op een specifieke locatie, bv een park of het centrum van een bepaalde stad.

Log in met je PlayZone account op alle toestellen. De speler die het spel heeft aangekocht, logt ook in en duid zichzelf aan als spelleider. Op dat ogenblik zullen de andere spelers het aangekochte spel zien verschijnen en kunnen ze meedoen met het spel.

Toestellen

Je kan onze games spelen op Android en iOS toestellen, maar niet op Windows Phone toestellen.

Voor iOS werken de app op alle iPhones (vanaf iPhone 4s) en iPads met een simkaart voor mobiele dataverbinding (3G of 4G).

Omdat de batterij van de iPhone 4s snel leeg is, raden we aan om voor dit toestel een externe batterij te gebruiken. Dit kan ook nodig zijn voor iPhone 5, 5C en 5S toestellen die al wat ouder zijn en waarvan je merkt dat de batterijen heel snel leeg raken.

Androidtoestellen (telefoons en tablets met 4G) moeten aan deze minimumvereisten voldoen:

resolutie: min. 480X800 pixels
processor: min. 1000 Mhz (1GHz)
geheugen: min. 1GB RAM
scherm: min. 4”
Android-versie : min. versie 4.1
dataverbinding: 3G of 4G

Als vuistregel kan je stellen dat alle toestellen van minder dan 2 jaar oud en duurder dan €150 geschikt zijn.

Je kan altijd gratis testen of je toestel geschikt is. In Super Cops heb je op het startscherm de keuze om buiten een spelletje te doen waarbij jij de gangster speelt, terwijl je wordt achtervolgd door virtuele agenten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik spelen?

Je kan Super Cops 2 uur lang spelen. Als de gangster bijvoorbeeld na 25 minuten gevat is, dan heb je nog 95 minuten over voor andere spelletjes. Je kan natuurlijk even een pauze inlassen tussen twee spelen, zonder speltijd te verliezen. De speltijd wordt dus stopgezet tijdens je pauze.

Als je een lange pauze plant, hou er wel rekening mee dat je batterijen ondertussen energie verbruiken. Neem eventueel een powerbank (extra energie voor je toestel) mee of zet je toestel gewoon uit. Je kan dan na de pauze opnieuw inloggen en je spel zal klaar staan voor een vervolg.

Bij de spelscenario’s van Operation Freddy en Team Me Up verschilt de tijdsduur. De spelletjes die je op je eentje speelt (allemaal samen in 1 team), hebben een duurtijd van 3 uur. Je kan de tocht op 2 uur tijd of zelfs sneller (anderhalf uur bij de kindertochten) afwerken, maar we geven de spelers de marge om het wat trager aan te doen of om even te pauzeren.

Speel je met meerdere teams tegen elkaar, dan is de speltijd altijd vastgelegd op 2 uur tijd. Zo wordt de twee uur speltijd een belangrijk spelelement: hoe meer opdrachten je binnen 2 uur zal hebben afgewerkt, hoe groter jouw kans op een hogere score.

Na twee uur tijd zal de batterij van je toestel al grotendeels leeg zijn. Hou er dus rekening mee dat je na het spel een oplader kan gebruiken en dat je voor het spel je toestel helemaal dient op te laden!


Waar kan ik precies een Operation Freddy of Team Me Up tocht doen?

Je kan gelijk waar ter wereld een tocht houden. De app zal automatisch om je startpunt heen een tocht uitstippelen. Maar we brengen meer en meer tochten uit met een route die we specifiek voor die plaats hebben uitgewerkt, zoals stadscentra, stadsparken of domeinen. Het startpunt van zulke tochten staat vermeld bij elke tocht.

Je vindt een overzicht van alle tochten op deze pagina.


Wat doen jullie tijdens het doe-het-zelf spel?

Zoals de naam het zegt, doe je in deze formule alles zelf. We zijn niet aanwezig. Heb je dit liever niet, kies dan voor een begeleid spel.


Hoe moet ik mijn smartphone instellen?

Dat gaat heel makkelijk. Zet de Wifi-verbinding uit en schakel de mobiele dataverbinding (3G of 4G) in. Als je dan webpagina’s kan bekijken of apps zoals Facebook en Instagram kan gebruiken, is dit al in orde.

Daarnaast moet ook je GPS aan staan, die schakel je aan via de instellingen van het toestel. Je zet ook het best de Wifi-verbinding uit. Zo niet, dan zal het toestel tijdens het spel voortdurend een verbinding proberen te leggen met allerlei wifi-hotspots en loop je het risico om geregeld zonder netwerkverbinding te spelen.

Je kan de game apps gratis downloaden via de app store op je toestel (Google Play of iTunes).


Hoeveel data verbruikt een spel?

Tijdens een spel Super Cops verbruik je zo’n 30 MB aan data per toestel. De helft daarvan wordt verbruikt voor het downloaden van de spelkaarten van de stad waarin je speelt. Speel je nadien in hetzelfde spelgebied, dan kan je dataverbruik tot de helft dalen.

Tijdens een spel Operation Freddy of Team Me Up verbruik je zo’n 50MB aan data per toestel. Dat is meer dan bij Super Cops omdat je onderweg foto’s, video en audio doorstuurt naar de spelserver.


Kan of moet ik pas op de dag van het spel een aankoop doen?

Nee, je kan ruim op voorhand de aankoop doen. Het aangekochte spel blijft onbeperkt geldig. Je kan daarna spelen wanneer je wil. Dit kan onmiddellijk na de aankoop zijn of maanden nadien.


Kan ik een offerte krijgen voor een doe-het-zelf spel?

Nee, dit kan alleen bij een begeleid spel. De prijs die je betaalt bij een doe-het-zelf game, is een prijs voor het spel, voor alle spelers samen. Deze prijs staat duidelijk weergegeven op deze website.


Kan ik een doe-het-zelf spel achteraf (na het spel) betalen?

Nee, dit kan alleen bij een begeleid spel voor bedrijven of organisaties. In de doe-het-zelf formule betaal je vooraf via de website of via de app.


Kan ik een doe-het-zelf spel via een overschrijving betalen?

Nee, je kan alleen online betalen via Bankcontact/Mister Cash, VISA/Mastercard of Paypal.


Kan ik een factuur krijgen na het spel?

Ja dat kan, stuur ons een mailtje (info@lamosca.be) met je factuurgegevens en welk spel je hebt gespeeld en wij sturen je een factuur terug.


Kan ik ook met een tablet spelen?

Ja, hoor! Je kan Super Cops wel enkel spelen met tablets die ook 3G (of 4G)-verbindingen kunnen leggen via een SIM-kaart. Op tablets met enkel wifi werkt Super Cops niet.

Voor Operation Freddy en Team Me Up geldt hetzelfde, behalve als je met maar 1 team (allemaal samen) speelt. In dit geval kan je ook spelen met toestellen zonder mobiele dataverbinding. Je verbindt dan bij de start met een WIFI-hotspot en de app zal de spelinhoud inladen. Daarna heb je geen internetverbinding nodig en kan je dus met je Wifi-tablet verder spelen.

Let wel: dit is alleen het geval als je Operation Freddy of Team Me Up met 1 team speelt. Speel je met meerdere teams, dan is het leuker om tegen elkaar te spelen en heb je dus een SIM-kaart nodig die datacommunicatie mogelijk maakt.


Met hoeveel kan ik spelen?

Je kan Super Cops met drie tot achttien spelers in 1 game spelen. We raden een maximum van 18 spelers per game aan, zodat de teams niet te groot zijn en iedereen het spel kan volgen op het scherm. In dit geval speel je met 6 teams van drie spelers. Wij vinden 3 spelers per toestel het maximum. Zij blijft iedereen goed betrokken bij het spel.

Ben je met z'n drieën, dan zullen twee agenten (2 teams van 1) jacht maken op 1 gangster. Dat lukt perfect, maar het is altijd leuker om een groter team samen te stellen.

Ben je met meer dan 18, dan kan je meerdere spelen simultaan laten verlopen. Elk spel heeft dan zijn gangsterteam en politieteams.

Je kan Operation Freddy en Team Me Up met 2 tot 300 spelers spelen. We raden een minimum van 3 en een maximum van 6 spelers per team aan.


Moet elke speler over een smartphone beschikken?

Nee, je hebt maar een toestel nodig per team. Speel je bijvoorbeeld Operation Freddy met teams van 6 spelers, dan heb je maar 1 toestel nodig voor dat team.


Als je meerdere spelletjes tegelijk aankoopt, moet je dan een aankoop doen met meerdere PlayZone accounts?

Ja dit is voorlopig wel zo. Koop een spelletje aan met een spelersaccount die aan het eerste spel zal deelnemen en een tweede spelletje met een spelersaccount die aan het twee spel meedoet. In de toekomst zal het mogelijk worden om met 1 account meerdere spelletjes aan te kopen.


Moet ik betalen om de app te kunnen downloaden?

Neen, het downloaden van de app is gratis. Je betaalt enkel om te spelen. Voor elke spelsessie van 2 uur moet je een game aankopen. Je betaalt dan meteen voor de hele groep.


Moet ik betalen per team dat aan het spel deelneemt?

Nee, voor al onze spelen geldt dat er een prijs is voor het spel dat je aankoopt. Of je nu met 2, 3 of 4 teams speelt, de prijs blijft dezelfde. Een speler doet de aankoop van het spel, hij betaalt dus voor iedereen samen.


Hoe kunnen andere teams aansluiten bij het spel dat ik heb aangekocht?

Bij elk toestel moet bij de start de GPS geactiveerd worden. Eenmaal je een spel hebt aangekocht, zullen de andere toestellen via hun GPS-positie op de hoogte worden gebracht dat er een spel (jouw spel) is aangemaakt in hun beurt. De andere spelers kunnen zich zo aansluiten bij jouw spel. Jij kan als spelleider bepalen wie toegang krijgt tot je spel en wie niet.


Het spel is aangekocht en aangemaakt, maar niemand ziet het verschijnen!

Zie je als speler het aangekochte spel niet staan, dan heeft jouw GPS of die van de spelleider nog geen goede positie gegenereerd. Dit kan even duren bij de opstart. Even geduld en je zou het spel moeten zien verschijnen. Je kan dit proces wat versnellen door op een goed zichtbare plek te gaan staan waar je sneller satellietsignalen ontvangt.


Hoe lang op voorhand moet ik een doe-het-zelf spel organiseren?

Bij de doe-het-zelf formule moet je niet reserveren, want je legt met niemand een afspraak vast. Je speelt dus waar en wanneer je maar wil. Je kan last minute beslissen om te spelen of ruim op voorhand, dat maakt niets uit in deze formule.

Dit maakt het ook mogelijk dat je op de dag van het spel kan beslissen om het tijdstip van het spel wat uit te stellen als de rest van het programma wat uitloopt of als het regent. Dit is een van de belangrijkste voordelen van de doe-het-zelf formule.


Kan ik vooraf een handleiding bekijken van het spel?

Jazeker! Als je je registreert als speler op de PlayZone, dan krijg je automatisch een mail terug met alle spelhandleidingen en een link naar een instructievideo (van Super Cops). Let wel: dit gebeurt alleen als je je registreert via mail. Alleen dan beschikken we over een mailadres naar waar we deze mail kunnen sturen. Bij een Facebook registratie is dit niet mogelijk.

Gelukkig zijn we in een goede bui en geven we je de juiste links al meteen hier:


Ik heb me geregistreerd op de PlayZone, maar ik krijg de bevestigingsmail niet toegestuurd. Wat is er aan de hand?

Je krijgt automatisch een bevestigingsmail teruggestuurd na je registratie. Gebeurt dit niet, dan zijn er vier mogelijkheden:

  • Je hebt een foutje getikt in je mailadres. Probeer opnieuw met het juiste adres.
  • De mail is terechtgekomen in de spambox van je mail. Kijk daar eens.
  • De mail is tegengehouden door het bedrijfsnetwerk. Contacteer ons om manueel je mailadres te bevestigen of registreer je via Facebook.
  • Het versturen van de mail heeft wat vertraging opgelopen. Wacht even en probeer het later eens opnieuw. Indien het echt niet lukt: neem contact op met Das Box of registreer je via Facebook.


Waar kan ik spelen?

Je kan in theorie op elke plek ter wereld spelen, zolang er maar een kaart (Open Street Map) van bestaat. Je hebt er ook een goede dekking van een telefoonnetwerk nodig.

Vooral bij bossen is het belangrijk dat je op voorhand eens nagaat of er een goede ontvangst en internetdekking is. Heb je er minstens 85% van de tijd een vlotte en stabiele internetverbinding, dan kan je er Super Cops spelen.

Voor Team Me Up en Operation Freddy heb je zo’n 65% van de tijd een goede verbinding nodig als je met meerdere teams tegen elkaar wil spelen. Speel je maar met 1 team, dan kan je de spelinhoud bij de start inladen via een Wifi-verbinding of een snelle 4G-verbinding. Je hoeft dan tijdens het geen verbinding meer te hebben en dan kan een bos of een ander natuurgebied heel aangenaam zijn om te spelen.

Super Cops is het leukst als de stad uit een mooie stratenlabyrint bestaat. Vind je er maar een handvol straten, kies dan een grotere stad, anders is de achtervolging snel voorbij! Als je in een bos wil spelen, kies dan een groot bos (minimum 800x800 groot) met vele wegjes en een goede internetdekking. Het is een heel bijzondere ervaring om er te spelen.

Wil je in de stad spelen, start het spel dan op in een autoluw stadscentrum of een aangename wijk van de stad zonder druk verkeer. De applicatie zal automatisch een spelgebied afbakenen van 800x800m rond dit startpunt.


Met welk toestel kan ik spelen?

Je kan spelen met zowat alle Android en iPhone modellen die minder dan 2 jaar oud zijn, maar niet met Windows Phone of andere mobiele besturingssystemen. Meer over de toestellen, lees je op de ‘toestellen’-pagina.


Kan ik in eenzelfde spel met zowel iPhones als Android toestellen spelen?

Ja, dat kan. Geen probleem.


Wat als mijn toestel uitvalt, kan ik dan verder spelen met een ander toestel?

Ja dat kan. Log in op het andere toestel met je PlayZone account en de app zal je vragen of je het lopende spel verder wil spelen.


Wat is het verschil tussen een doe-het-zelf spel een een begeleid spel?

Bij een doe-het-zelf spel van Super Cops speel je zonder spelbegeleider, met je eigen toestellen. Het spel zelf is 100% hetzelfde.

Bij een begeleid spel spreek je af met een spelbegeleider die zelf toestellen meeneemt, de uitleg geeft en tijdens het spel ter beschikking blijft voor eventuele vragen. De prijs van een begeleid spel uiteraard wat hoger.

Bij Team Me Up of Operation Freddy biedt een begeleid spel nog een belangrijk voordeel. De spelbegeleider zal tijdens het spel ook al je foto’s, video en audio beoordelen en punten geven. Zo ontstaat er competitie tussen de verschillende teams. Bij de doe-het-zelf versie van deze games is er geen spelbegeleider en kent de app je automatisch het maximum van de punten toe bij zulke opdrachten. Voor de rest is het spel hetzelfde in de doe-het-zelf versie als in de begeleide versie.


Kan je dit met kinderen spelen?

Kinderen vinden Super Cops meestal heel leuk en spannend, maar de belangrijkste zorg tijdens een spelletje blijft de veiligheid van de spelers. Bij een begeleid spel laten we geen kinderen onder de 16 jaar te laten spelen, tenzij ze begeleid zijn door hun ouders.

We adviseren ook om in elk team minstens 1 volwassene op te nemen die waakt over de veiligheid van de kinderen.

Bij een doe-het-zelf spel kunnen we dit uiteraard niet controleren, maar we raden je aan om met kinderen in verkeersvrije zones te spelen en door volwassenen te laten begeleiden.


Kan je ook spelen als je zwanger bent of een lichamelijke beperking hebt?

Super Cops is het meest intensieve spel, maar kan je je makkelijk twee uur lang bewegen in de stad, dan stelt er zich geen probleem. Je maakt dan het best deel uit van een politieteam dat er voor kiest om het ietsje kalmer aan te doen. Is dit niet mogelijk, dan kies je het best voor een spelletje Team Me Up of Operation Freddy. Het spelverloop hangt niet af van de snelheid van de handelingen en je kan er gewoon een gezellige wandeling van maken.


Op welke praktische zaken moet ik letten voor een spel?

Het allerbelangrijkste is dat je volledig opgeladen toestellen bij je hebt die geschikt zijn om onze games op te spelen.

Kies een aangenaam spelgebied dat zo verkeersvrij mogelijk is, dit maakt het spel heel wat leuker en veiliger!

Laat je medespelers ook weten dat ze het best makkelijke kledij en schoenen aantrekken, zodat ze vlot kunnen rondlopen in de stad. Bij bepaalde thematochten van Team Me Up en Operation Freddy is het ook wel leuk om jezelf te verkleden in het thema van de tocht: bijvoorbeeld Halloween of Sinterklaas. Dat geeft wel mooie resultaten in de foto’s of video’s die je maakt tijdens je tocht.

Ten slotte: je speelt het best niet tijdens massa-evenementen in de stad. Op zulke momenten kan het mobiele netwerk wel eens oververzadigd geraken en wordt het moeilijk om onze games te spelen. Een oplossing is dan om in een andere buurt van de stad te spelen of de verplaatsing te maken naar een andere stad.


Moet ik vooraf vragen of opdrachten vastleggen voor het spel?

Dat is niet nodig. De app zal automatisch alle spellocaties voor je bepalen bij de start van het spel en eens je de spelregels hebt doorgenomen, kan je meteen beginnen spelen! Er is dus geen voorbereiding nodig.


Wat als er iets fout loopt tijdens het spel? Kan ik dan iemand contacteren?

Je kan dan mailen of bellen naar onze helpdesk: +32 485 85 85 86 of info@dasbox.be


Ik kan de app niet vinden. Wat loopt er mis?

Als je de app niet kan vinden op de Google Play of de App Store, dan voldoet je toestel meer dan waarschijnlijk niet aan alle vereisten om het spel te kunnen spelen en kan je er de app dus niet mee downloaden.


Ik heb de app geïnstalleerd, maar ik kan niet spelen. Wat moet ik doen om te kunnen spelen?

Je moet je eerst registeren als speler door een account aan te maken in de app. Daarna kan je pas spelen als je een spel aankoopt. Dit kan in de app of op de PlayZone website.


De app wil niet installeren. Ik krijg een foutmelding over de SD-card op het toestel.

Haal de SD kaart uit het toestel en probeer opnieuw.


Wat is het verschil tussen registreren met e-mail en Facebook?

Facebook gaat ietsje sneller. Zeker als je je registreert via de app en je op je toestel ook de Facebook app geïnstalleerd hebt staan, gaat het zeer snel.

Als je je registreert via mail, dan moet je in je mailbox de bevestigingsmail ontvangen, openen en op de bevestigingslink klikken. Dit is allemaal niet nodig als je je Facebook registreert.

Een registratie via Facebook heeft wel een belangrijk nadeel. We ontvangen dan je mailadres niet en kunnen je dan ook niet automatisch alle spelhandleidingen toesturen.


Ik geraak bij het inloggen niet voorbij ‘Systeem checken’! Wat nu?

Je ziet dan aangeduid staan welk onderdeel niet juist is ingesteld. Essentieel is dat het mobiel internet van je toestel moet ingeschakeld staan, evenals de GPS-ontvanger. Controleer of beide elementen werken. Mogelijk heb je geen mobiele data ter beschikking.

Staat er vermeld dat de Das Box server niet beschikbaar is, dan zijn er twee mogelijkheden. Ofwel werkt de mobiele data op je telefoon niet (veruit het meest waarschijnlijk), ofwel is onze spelserver inderdaad niet bereikbaar. In dit laatste geval zullen we er alles aan doen om de spelserver zo snel mogelijk weer up-and-running te krijgen.

Werkt de mobiele data op je telefoon niet, dan kan het zijn dat je databundel is opgebruikt, dat het datanetwerk van de mobiele operator niet werkt, of dat de instellingen van je telefoon niet correct zijn voor het gebruik van data. Bel eventueel met de helpdesk van je operator om dit te controleren.

Het voordeel van de doe-het-zelf formule is dat je altijd kan wachten tot het probleem is opgelost om dan van start te gaan.

Ben je er absoluut zeker van dat alles correct is ingesteld en je toch niet verder kan, contacteer dan onze helpdesk op +32 485 85 85 86 of info@dasbox.be.


Kan ik op meerdere toestellen tegelijk ingelogd zijn met dezelfde account?

Nee, je kan alleen spelen als je met een verschillend account bent ingelogd.


Help, de taal van het spel staat niet juist! Wat nu?

Log opnieuw in op de app en druk meteen na het inloggen rechtsboven op de knop die naar de info over je account leidt. Daar kan je de taal wijzigen.


Ik wil een aankoop doen in de app, maar dat lukt niet. Hoe komt dit?

De meest voor de hand liggende oorzaak is dat je je credit card niet hebt verbonden aan je Google Play of Apple account of dat de gegevens van je credit card niet (meer) kloppen.

Ga dan naar het instellingen scherm van je telefoon en pas de credit card gegevens aan. Lukt het dan nog niet, dan is de oorzaak niet zo eenvoudig te achterhalen. Je kan dan nog altijd naar de PlayZone website surfen, inloggen met je account en daar een aankoop doen.


Ik heb een spel aangekocht, maar kan toch geen spel starten.

Als je een geslaagde aankoop hebt gedaan via de site of via de app, dan moet je normaal gezien altijd kunnen spelen als je inlogt met dezelfde account die je hebt gebruikt bij de aankoop. Dus kijk eerst eens na of je dezelfde account hebt gebruikt.

Lukt het dan nog niet, neem dan contact op met onze helpdesk (+32 485 85 85 86 of info@dasbox.be) en wij kunnen je snel verder helpen.


Ik heb me bedacht en wil toch niet spelen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Nee. Je hebt altijd nog de mogelijkheid om later te spelen, want de aankoop blijft onbeperkt geldig.


Kan ik ergens controleren of de aankoop van het spel is gelukt?

Op de PlayZone kan je inloggen en dan op ‘Overzicht’ drukken en je ziet meteen welke spelletjes je hebt aangekocht.

Je kan dit ook in de app zelf controleren. Log in en rechts boven zie je je naam staan. Druk hierop om naar je accountgegevens te kijken. Kies voor ‘spelcodes’ en je ziet de aangekochte spelletjes staan.