Hoe verloopt dit Coronaproof verjaardagsfeest?

  • Alle kinderen spelen mee van thuis
  • Je gebruikt vergadersoftware zoals Skype, Zoom of Teams om het spel te volgen en contact te hebben met elkaar
  • De quiz verloopt in teams waarbij kinderen samen werken, in de Lockdowngames spelen de kinderen afzonderlijk
  • De kinderen sturen de antwoorden in via Facebook Messenger
  • Ook broers, zussen en andere huisgenoten kunnen meespelen
  • Das Box voorziet de inhoud van het spel (vragen en opdrachten)
  • Een spelleider (bijvoorbeeld papa, mama of grote zus) leidt het spel in goede banen

Koop het startpakket aan

Waarom een corona verjaardagsfeest organiseren met Dax Box?

1. Das Box heeft de meeste ervaring

Das Box was de allereerste aanbieder van online groepsspelen in deze Corona tijd. De Lockdown games werden georganiseerd in de eerste week van de Lockdown en werden een groot succes tijdens de eerste lockdown in maart en april: honderden gezinnen speelden live tegen elkaar vanuit hun huiskamer.

De reacties op de Lockdown games waren heel lovend, kijk maar eens naar dit artikel van Het Belang van Limburg.

2. Het doe-het-zelf concept biedt veel flexibiliteit

Je kan de activiteit organiseren wanneer je maar wilt: jij bepaalt zelf het tijdstip en de duurtijd van het spel. En je hebt zelfs de mogelijkheid om deze activiteit nog op het laatste nippertje te verplaatsen als dit nodig zou zijn. Je kan ook makkelijk met meer of minder deelnemers spelen. Flexibiliteit troef!

3. Zelf je corona verjaardagsfeest organiseren, da’s makkelijk en betaalbaar

We maken het je heel makkelijk om zelf de teambuilding op te zetten. We voorzien teksten die je kan gebruiken voor de uitnodiging en een uitgebreide handleiding om je op gang te helpen. Daarnaast is er een handige beheerswesbite waarmee je het spel kan volgen.

Het doe-het-zelf concept maakt de activiteit heel betaalbaar. Dat geld spaar je mooi uit.

Bestel hier je Lockdown verjaardagsfeest activiteit

Koop het startpakket aan

Hoe kan je een coronaproof verjaardagsfeest organiseren?

1. Kies het tijdstip, de duurtijd en een spelleider voor het spel

Je hebt voor beide spelen minstens 1 spelleider nodig. Dit kan een ouder, grootouder of een oudere broer of zus zijn. Deze spelleider bepaalt wanneer en hoe lang jullie gaan spelen. En tijdens het spel is hij/zij jurylid of presentator. Wij raadden een spelduur van 90 minuten aan, maar je kan ook korter of langer spelen. Dit bepaal je volledig zelf. Ook op de dag van het verjaardagsfeest kan je het tijdstip en de duurtijd van het spel nog aanpassen.

2. De opdrachten voor je virtuele verjaardagsfeest activiteit zijn kant-en-klaar

Wij hebben alle vragen en opdrachten voor je klaar gemaakt, daar hoef je je dus niet meer om te bekommeren. Na je bestelling krijg je deze gemaild.

3. Kies de online vergadertool waarmee jullie zullen werken

Voor de Lockdown games heb je een programma nodig met videomeeting en tekst chat functie zoals Skype, Zoom, Teams en Google Meet. Voor de online quiz moet je naast de algemene videomeeting en chat ook in kleine teams apart kunnen beraadslagen in een videomeeting. Zoom is hiervoor ideaal.

4. Maak een leuke uitnodiging voor de ‘Lockdown verjaardag’ en stuur die naar de kinderen

In de uitnodiging vermeld je het tijdstip en de duurtijd van het spel en de online vergadertool die jullie gaan gebruiken. Voor beide games heeft elke speler ook een Facebook Messenger account nodig om de antwoorden en foto’s door te sturen. Vermeld dit ook in je uitnodiging.

In het geval van de quiz, spelen de deelnemers samen in teams. Maak het jezelf makkelijk en stel zelf de teams samen en bepaal wie de kapitein wordt van elk team. Deze kapitein geeft de antwoorden op de quiz in via Facebook Messenger. Voor de Lockdown games speelt elke speler individueel mee en heb je dus geen teams of teamkapiteins nodig.

5. Stuur de deelnemers de uitleg van het spel

We hebben een document met instructies en speluitleg opgesteld voor de deelnemers. Stuur hen deze uitleg na de inschrijving.

6. Bereid je voor op het spel

Voor de Lockdown games heb je 1 jurylid nodig. Dit is iemand die de foto’s van de opdrachten ontvangt via de beheerswebsite van het spel en punten geeft. De spelleider kan deze functie ook op zich nemen.

Voor de online quiz heb je een presentator nodig die de vragen stelt en voor het goede verloop van de quiz zorgt. Deze presentator laat je het best eens vooraf oefenen. In de handleiding van het spel leggen we uit hoe je dit het best aanpakt.

Misschien wil je graag prijzen uitdelen voor de winnaars van de virtuele verjaardagactiviteit. Denk dan na over leuke prijzen.

7. Stuur een half uur voor de start van het spel de spelcodes naar de deelnemers

Bij de aankoop van een spel zit een spelcode. Deze stuur je via mail naar alle kinderen zo’n half uur voor de start.

In het geval van de Lockdown games stuur je de code naar alle spelers, want iedereen speelt individueel. Bij de online quiz stuur je de spelcode enkel naar de teamkapiteins, want zij zullen de antwoorden ingeven in Facebook Messenger.

8. Spreek een kwartier voor de start af met alle deelnemers

Spreek af via het gekozen vergaderprogramma, bijvoorbeeld Zoom of Teams. Laat de spelleider het spel nog eens uitleggen en vraag aan de kinderen om in te loggen op Messenger, zodat op het afgesproken uur het spel kan starten.

9. De spelleider leidt het spel in goede banen en sluit het spel af.

In beide spelen dienen de spelers hun antwoorden of foto’s via een Facebook Messenger chatbot. Het spelprogramma berekent de scores en houdt de standen bij. De spelers en de spelleider kunnen de rangschikking volgen via een webpagina. De belangrijkste rol van de spelleider is het aan elkaar praten van het spel via de videovergadering. In het geval van de Lockdown games kan de spelleider ook scores toekennen aan de ingezonden foto’s.

Na het spel sluit de spelleider de online verjaardagsfeest activiteit af en maakt de winnaars bekend.

Bestel hier je Coronaproof verjaardagsfeestje

Koop het startpakket aan