Waar, wanneer, hoe lang, met hoeveel

Waar kan je spelen?
Waneer kan je spelen?
Hoe lang kan je spelen?
Met hoeveel kan je spelen?
Kan ik de box ook in de winkel kopen?
In welke talen kan ik spelen?

De toestellen

Hoeveel toestellen heb je nodig?
Hoeveel data verbruik je tijdens een spel?
Wat is een chatbot eigenlijk?

Het spel organiseren

Kan ik Super Snap ook met kinderen spelen?
Kan ik Super Snap met minder mobiele spelers spelen?
Kan ik Super Snap ook spelen als ik de stad heel goed ken?
Kan ik Super Snap ook een tweede keer in dezelfde stad spelen?
Kan ik met een spelcode Super Snap ook in een andere stad spelen?

Waar kan je spelen?

Je kan spelen in het centrum van Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen en Oostende. We voegen geleidelijk aan nieuwe steden toe aan de lijst. We starten telkens midden in het centrum van de stad,zoals aangeduid op het kaartje dat in de doos zit. Je komt bij het einde van het spel ook weer samen op deze plek.

Wanneer kan je spelen?

Wanneer je maar wil! Je sluit niet aan bij een bestaande groep of je spreekt niet af met een spelbegeleider. Jij bepaalt dus volledig zelf wanneer je wil spelen, ook ‘s nachts of op feestdagen als je wil. Onze virtuele spelbegeleider op Facebook Messenger staat dag en nacht voor je klaar!

Hoe lang kan je spelen?

Een spel duurt ongeveer twee uur, naargelang de snelheid van de teams. Tel nog een kwartier tot dertig minuten bij voor de uitleg en de opstart van het spel.

Met hoeveel kan je spelen?

Je kan tot 4 teams laten meespelen. Je vormt het best teams van 2 tot 6 spelers. Dus je kan met maximaal 24 spelers Super Snap spelen. Het minimum aantal spelers is 4 of 2 teams van 2, want op je eentje spelen is niet zo leuk in dit spel.

Ben je met meer, dan kan je 2 of meer boxen aankopen en simultaan meerdere spelletjes spelen.

Kan ik de box ook in de winkel kopen?

Ja, dat kan! De boxen zijn te koop in de winkels van De Banier, de stadsmusea Brugge, Fotomuseum (Antwerpen), Texture museum (Kortrijk), boekhandels Corman (Oostende) en Theoria (Kortrijk).

In welke talen kan ik spelen?

Super Snap is in elke stad beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Elk team kiest de taal bij de aanvang van het spel na de invoer van de spelcode in Messenger.

Hoeveel toestellen heb je nodig?

Je hebt 1 toestel per team nodig. Dit kan een iOS, Android of Windows smartphone of een tablet zijn, maar wel met mobiele internetverbinding (2G, 3G of 4G). Hierop moet je wel nog de gratis Facebook Messenger app installeren en een account aanmaken als je dat nog niet hebt.

Laad de toestellen goed op voor de start, want je verbruikt wel wat energie onderweg.

Hoeveel data verbruik je tijdens een spel?

Je zal maximum 5 Mb aan data verbruiken per toestel. Dat valt dus best mee.

Wat is een chatbot eigenlijk?

Een chatbot is een programma waarmee je kan chatten via een app als Messenger. Je praat dus niet met een mens, maar met een programma.

In Super Snap kan je met het programma ‘praten’ door eenvoudige commando’s zodat je niet te veel moet tikken. Door bijvoorbeeld ‘score’ in te geven, antwoordt de bot je met de scores van alle teams. Je kan de bot ook foto’s sturen en dan zal de bot je vragen van welke locatie dit een foto is.

Het is een nieuwe en leuke manier om een spel te spelen, maar verwacht nog niet dat je echte praatjes over het weer kan slaan met de bot, dat is misschien nog voor later. Op dit ogenblik probeert de bot om voor jullie een elegante en correcte spelleider te zijn.

Kan ik Super Snap ook met kinderen spelen?

Absoluut! Het spel is geschikt voor spelers vanaf 11 jaar. Je moet wel wat handig zijn in kaartlezen, maar voor de rest ligt het spel zeker binnen de mogelijkheden van tieners. Je krijgt opdrachten die iedereen aan kan, je moet goed rondkijken om de foto’s terug te vinden in het straatbeeld en raadsels of vragen oplossen die je met wat nadenken en de hulp van de inwoners kan oplossen.

Kan ik Super Snap met minder mobiele spelers spelen?

Je legt in Super Snap een afstand van zo’n 2 tot 3 kilometer af. We hebben het spel al getest met een rolwagengebruiker en dat lukte prima. Voor wie echt slecht te been is, zal dit moeilijk of onmogelijk zijn. Voor zwangere vrouwen moet Super Snap evenwel geen probleem vormen. Maar je moet echt niet rennen om het spel te kunnen winnen of er van te genieten.

Kan ik Super Snap ook spelen als ik de stad heel goed ken?

Jazeker! Je zal het iets makkelijker hebben dan andere spelers, maar toch hebben we het ook voor jou moeilijk genoeg gemaakt. En je hebt ook nog de opdrachten en de duels met andere teams die voor voldoende uitdaging zullen zorgen.

Kan ik Super Snap ook een tweede keer in dezelfde stad spelen?

Ja dat kan. De fotodetailskaart blijft wel hetzelfde, dus je zal wel op een aantal plaatsen komen die je de vorige keer ook hebt bezocht, maar je kan wel andere opdrachtkaarten en stadsverhalen gebruiken dan de eerste keer. Sowieso is je spelcode 300 dagen geldig in dezelfde stad, je kan dus zo veel spel als je maar wil in deze stad tijdens deze periode van 300 dagen. Deze periode start wanneer je de eerste keer je spelcode invoert in de Super Snap chatbot.

Kan ik met een spelcode Super Snap ook in een andere stad spelen?

Nee, dat kan niet. Je kan alleen maar in dezelfde stad spelen. Sowieso heb je voor een andere stad nieuwe stadskaarten en een nieuwe spelcode nodig. Je kan op deze website een uitbreiding tegen de prijs van €39 aankopen (alleen geldig voor wie al een box van een andere stad heeft aangekocht).