Zoek je een manier om op een hele leuke en veilige manier contact te hebben met je vrienden, familie of collega’s? Dan zijn de Lockdown Games de ideale manier om samen veel plezier te maken. De Games zijn ontstaan in de eerste Lockdown en waren meteen een heel groot succes. Honderden gezinnen speelden live tegen elkaar in een te gek digitaal opdrachtenspel. Het Belang van Limburg was er helemaal gek van!

Nu kan je het spelen wanneer je maar wilt en tegen wie je maar wilt. Er zijn opdrachtenlijsten voor kinderen, jongvolwassenen, studenten, sportievelingen en voor teambuildingactiviteiten. Verbind met elkaar via een videovergadering, download de opdrachtenlijst en spelen maar! Je stuurt de foto met het resultaat van de opdracht via een Messenger chatbot naar de jury. Voor families en teams die graag eens uit de bol gaan!

Deze digitale activiteit omvat:

  • Een spelcode (is 1 maand geldig na de eerste keer dat je inlogt met de spelcode)
  • Een uitgebreide handleiding
  • Een uitgebreide opdrachtenlijst
  • Een voorbeeld van een uitnodiging of praktische infomail voor de deelnemers
  • Ondersteuning door Das Box: mail ons je vragen

Hoe verlopen de Lockdown Games precies?

1. Breng alle deelnemers samen in een videovergadering

Kom samen op Zoom, Teams, Google Meet of een soortgelijk programma. Kies een presentator die iedereen verwelkomt en die na de start van het spel de spelleider zal zijn.

2. Stuur de lijst met opdrachten naar de spelers

De spelleider stuur enkele minuten voor de start de link met de opdrachten naar de spelers. De spelers kiezen zelf welke opdrachten ze willen uitvoeren: een leuke doe-opdracht, een zoekopdracht in huis of een denkopdracht. Er is voor elk wat wils.

3. Laat de gekte beginnen!

Na het startschot starten de deelnemers met het uitvoeren van de opdrachten. Het resultaat is telkens een foto die de teams via een chatbot in Facebook Messenger doorsturen naar de spelleider. Hij/zij beoordeelt de foto’s en geeft punten. De spelers kunnen de standen voortdurend volgen op een webpagina.

De videovergadering blijft ondertussen gewoon doorlopen. De spelleider becommentarieert de foto’s die zijn binnen gelopen en kan ze delen met de spelers in de videomeeting.

4. Het einde van de online activiteit

Je stelt zelf de duurtijd van het spel in. Wij raden aan om 75 tot 90 minuten te spelen. Hoe jonger de deelnemers, hoe korter je het spel het best houdt. Je kan er ook voor kiezen om een pauze in te lassen en nadien verder te spelen.

Bij het verstrijken van de tijd is er een winnaar die de meeste punten heeft verzameld. Die wordt uiteraard in de bloemmetjes gezet in de videovergadering op het einde van het spel.

Als je wilt kan je nadien nog eens spelen, de spelcode is 1 maand geldig na de eerste keer dat je ze gebruikt in Messenger.

Foto’s van de Lockdown Games